Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Το 2ο συμμετέχει στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Νεολαίας

Στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 17,18,19 Δεκεμβρίου 2011 στην Λάρισα, στο ξενοδοχείο Grecotel Imperial, ύστερα από την σχετική εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία, θα συμμετάσχει το δικό μας σχολείο, το 2ο Λύκειο Λάρισας, το μοναδικό στο δήμο μας, ανάμεσα σε 20 περίπου Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου. Η επιλογή των 40 πρότυπων σχολείων έγινε με βάση το κατά πόσο τα σχολεία προωθούν τις μη τυπικές μορφές μάθησης και υλοποιούν καινοτόμες δράσεις και μορφές διδασκαλίαςΗ Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Νεολαίας θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συνάθροιση νέων που έχει διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και θα αφήσει το στίγμα της στο ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Η Συνδιάσκεψη αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ενώ υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την UNESCO.

Η Συνδιάσκεψη έχει στο επίκεντρό της τη νεολαία και έχει σαν σκοπό της να αναδείξει την άποψη και τις προτάσεις των νέων της Ελλάδας και της Κύπρου σχετικά με τις πολιτικές για τη νέα γενιά σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Νέοι από κάθε γωνία της Ελλάδας και της Κύπρου θα συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο εργασιών όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις τους, τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις πολιτικές για την νεολαία σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο όπως αυτές ασκούνται από την ευρωπαϊκή επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με κορυφαίες προσωπικότητες του επιστημονικού, ακαδημαϊκού, πνευματικού χώρου και αξιωματούχους της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης.

Το σχολείο μας έχοντας ως στόχο την επάξια εκπροσώπηση του, επέλεξε τους εξής μαθητές από την Α' και Β' τάξη: Γλιούμπα Μαρία, Δημητρίου Έλλη, Ζιώγα Μαρία, Θεοχαρίδη Φιλιππο, Λάδοπούλου Ευμορφία, Ξανθοπούλου Μαρία και Πανταζόπουλο Δημοσθένη.


Από την προετοιμασία της μελέτης-εισήγησης


Η θεματική ενότητα η οποία ανατέθηκε στην ομάδα του σχολείου μας, για να πραγματοποιήσει μελέτη και να συνθέσει εργασία το είναι "ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ". Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν και αναμένεται να παρουσιάσουν μια πολυμορφική εργασία που αποτελείται από την κυρίως εργασία, την περίληψη, την παρουσίαση σε power point και την τελική τοποθέτηση.


Η Δ/νση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων, εύχεται στην ομάδα καλά αποτελέσματα στη Συνδιάσκεψη। Έτσι κι αλλιώς, η συμμετοχή τους και μόνο σ' αυτή τη Συνδιάσκεψη, μας κάνουν όλους περήφανους


ΣύνδεσμοςΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ

Επιστολή προς το σχολείο

Ενημερωτικό Υλικό


8 σχόλια:

Νίκος είπε...

Μπράβο!!Χρειάζονται τέτοια πράγματα σήμερα!!

Μια ερώτηση προς του υπευθύνους!!ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;;

ειρήνη είπε...

χαχαχαχαχαχα νικο είναι εκτος το υπεροχο σχολειο σας;;;; χαχαχαχαχαχαχα

υγ: παιζει να έπεσε μεσον για μας;; απλη ρωτηση μην το δειτε καχυποπτα!

E ύ η είπε...

ει κοψε την πλακα ρειιιιιιιιιιιιι..........θα παρεξηγηθειςςςςςςςςςςςςςςςςς.......οχι και μεσο....παντως στο imperial θα γινει αυτο.......μια χαραααααααααααα

ειρήνη είπε...

από ποτε παρεξηγηστε τοσο ευκολα στο 2ο καλέ; τοσο αλλαξαν τα πραγματα..; συγγνωμη λοιπον!αφηνω ενα σοβαρο σχολιο:

συγχαρητηρια στη 2ραρα τα παιδια και τους καθηγητές για την προσπάθεια και την αναδειξη τελικα!! και εις ανωτερα (αν υπαρχουν :)) )

Ε ύ η είπε...

ειναι αληθεια οτι αγγιζουμε την κορυφη αλλα υπαρχουν πειρθωρια για περαιρεω βελτιωσηηηη........νομιζω πως σε συγχωρουμε γιατι ησουν και εσυ παλιο μελοςςςςςςς...

Νίκος είπε...

Σύφμωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που διαθέτω ναι!!

Ε ναι βρε Ειρήνη όχι μέσο!!Πασαπόρτι πες το!!ΧΑΧΑ!!

Ειρήνη είπε...

ευη,
οχι παλιο, για παντα μελος του ! η αγαπη ειναι μεγαλη <3 <3 (νταξει τελος τα μελια)

νικο,
συμφωνα με τις υπαρχουσες πληροφοριες ειστε στην απεξω...μουαχαχαχαχα...

Νίκος είπε...

ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!Θα μπούμε!!Και αν δεν μπούμε φέτος,την επομένη θα μπούμε με την αξία μας και όχι με πασαπόρτια!!ΧΑΧΑ!!Θα δώσω και εγώ ένα χεράκι!!ΧΑΧΑ!!

(Να τελειώσουν τα μέλια γιατί έχουν κολλήσει τα δάχτυλα μου!!ΧΑΧΑΧΑ!!Αμα με κυνηγήσει καμιά αρκούδα για το μέλι θα κυνηγάω μετά εσένα!!ΧΑΧΑ!!)

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.