Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Χώροι υποδοχής Γονέων & Κηδεμόνων

Δύο νέοι χώροι δημιουργήθηκαν στο σχολείο μας, στον πρώτο όροφο. Ο ένας βρίσκεται απέναντι από το γραφείο Διδασκόντων και ο δεύτερος, στο χωλ απέναντι από τις σκάλες, εκεί που τοποθετήθηκε και η Τροπαιοθήκη. Και οι δύο αυτοί χώροι θα λειτουργούν ως χώροι υποδοχής και αναμονής των Γονέων και Κηδεμόνων. Είμαστε σίγουροι πως οι ίδιοι οι μαθητές θα προστατεύσουν αυτούς τους χώρους.
Παράλληλα, στο ισόγειο έχει διαμορφωθεί μία γωνιά ...αναψυχής, με 3 τραπεζάκια, καρέκλες και 2-3 επιτραπέζια παιχνίδια. Ήδη, ο χώρος αυτός αγκαλιάστηκε από τους μαθητές, από την πρώτη κιόλας ημέρα। Επίσης, στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, καλύφθηκε με γυψοσανίδα ο τοίχος αριστερά, ο οποίος ήταν γεμάτος καλώδια και σωλήνες. Θα φροντίσουμε σύντομα να βαφτεί και να αξιοποιηθεί, όπως ο απέναντι ο οποίος κοσμεί ένα ψηφιδωτό με το "Κρυφό Σχολειό", προσφορά παλαιών αποφοίτων του 2ου, του σχολικού έτους 1977-78.
1 σχόλιο:

ειρήνη είπε...

ομορφιές.῎! η κρίση δεν αγγιξε το 2ο βλέπω :P

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.