Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Μια τάξη αγκαλιάζει ένα παιδί

Ένα χαμόγελο και ίσως τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον θα δώσουν σε ένα παιδί του αναπτυσσόμενου κόσμου οι μαθητές του 2ου Λυκείου Λάρισας. Σε πρόσφατη συνέλευση τους, οι μαθητές του Β4 του 2ου Λυκείου Λάρισας αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι ενός παιδιού της " ACTION AID" στηρίζοντας το έργο της οργάνωσης αυτής। Κάθε μήνα λοιπόν θα συγκεντρώνουν από το χαρτζιλίκι τους ένα χρηματικό ποσό το οποίο θα αποστέλλουν στη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στο έργο της.Αναδοχή δεν σημαίνει υιοθεσία αλλά υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειας του και όλης της κοινότητας στην περιοχή που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής τους και κατ' επέκταση να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ελπίδα για το μέλλον.

Επίσης αποφασίστηκε να ενισχυθεί και το έργο της "MAKE A WISH" (Κάνε μια ευχή Ελλάδας). Το αστέρι της ευχής είναι ένα πρόγραμμα του "MAKE A WISH" που πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια. Με το συμβολικό ποσό των δύο ευρώ τα παιδία αγοράζουν ένα χάρτινο αστεράκι, γράφουν το όνομά τους, τη ευχή τους και στολίζουν το σχολειό τους. Μ' αυτόν τον τρόπο βοηθιούνται παιδία που παλεύουν με ανίατες και δύσκολες ασθένειες, χάνουν την παιδικότητή τους μέσα στα νοσοκομεία και το "MAKE A WISH" εκπληρώνει την ευχή τους. Έτσι το απλό χάρτινο αστεράκι μεταμορφώνεται σε αστέρι αγάπης.

Εμείς από την πλευρά μας τί άλλο να πούμε παρά ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στα παιδιά αυτά. Είθε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι, μικροί και μεγάλοι. Η πράξη τους αυτή αποδεικνύει το ήθος τους αλλά και την αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους. Αποδεικνύει δε πως όλα τα παιδιά, μπορεί να μην είναι ίδια στο χρώμα ή στη θρησκεία, αλλά ΕΙΝΑΙ παιδιά.

2 σχόλια:

Νίκος είπε...

Μπράβο στα παιδιά αλλά σηκώνει πολλή κουβέντα το θέμα ΜΚΟ!!Προσωπικά είμαι κατά των ΜΚΟ!!ΤΙς θεωρώ υπερβολικά υποκριτικές και ύποπτες!!Αλλά σημασία έχει ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο!!Υπάρχουν ακόμα καρδιές!!

ειρηνη είπε...

αχχ ουαουυυ...!!!μπραβο ρε παιδια!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.