Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Το “Χάρτινο Φεγγαράκι” κέρδισε Πρώτο Βραβείο και φώτισε και την Αθήνα

Η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση “ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ” δόθηκε -όπως έχουμε αναφερθεί και σε παλαιότερη ανάρτηση- τον περασμένο Απρίλη στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, από τη θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας και μάγεψε το λαρισαϊκό κοινό. Την ίδια μαγεία φαίνεται πως άσκησε και στον πανελλήνιο διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και στον οποίο έλαβε το Πρώτο Βραβείο Κοινού.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Αθήνα, από την Υπουργό Παιδείας. Αξίζει να θυμηθούμε τους συντελεστές:

ΒΥΡΩΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ,
ΜΑΡΙΑ ΦΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ,
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΩΤΑ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ,
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΣΙΑΛΤΑΣ,
ΜΑΡΙΑ ΧΟΛΕΒΑ,
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ,
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΛΩΡΟΥ,
ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΟΥΛΗΣ,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΦΥΡΗΣ,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΓΡΗΣ,
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ,
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΟΛΔΑΤΟΥ,
ΦΑΝΗ ΔΕΡΒΕΝΗ

και τους υπεύθυνους καθηγητές:

ΚΛΑΙΡΗ ΒΑΛΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ,
ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥ και
ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΡΒΑΣ.

Στην παράσταση συμμετείχε και η χορωδία του 20ου Δημ. Σχολείου Λάρισας με το μουσικό τους Κώστα Ταμβακά.
Ολόκληρο το βίντεο της βράβευσης θα το βρείτε εδώ


καθώς και μια μικρή "δόση" του θεατρικού έργου που "ανεβάσαμε, εδώ2 σχόλια:

ειρηνη είπε...

συγχαρητηρια ξανα σε ολους... (και σε μας που ψηφισαμε!!;) )

Νίκος είπε...

Μπράβο,μπάβο!!Εμείς βέβαια δεν ψηφίσαμε(δεν το ξέραμε,αλλά και πάλι ΕΝΑ είναι το σχολείο!!ΧΑΧΑ!!)αλλα χαιρομαστε για την εποτυχία σας!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.