Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο Καβάφης σήμερα;

Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποίησε το 2ο Λύκειο Λάρισας στο αμφιθέατρο του τμήματος Βιοχημείας με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Δημηρούλη καθηγητή στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου και με θέμα «Ποιος είναι ο κ. Κ. Π. Καβάφης σήμερα; Το μήνυμα του Καβάφη στους νέους του 21ου αιώνα».

Ο κ. Δημηρούλης, με γλαφυρότητα παρουσίασε τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή τονίζοντας ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που παρακολούθησαν την εκδήλωση αλλά και όλοι οι νέοι, στα μεγάλα διλήμματα που θα προκύψουν στη διάρκεια της ζωής τους, θα θυμηθούν πολλές φορές τα μηνύματα της Ποίησης του Καβάφη ιδιαίτερα αφού θα ζήσουν σε έναν αιώνα που προμηνύεται συγκλονιστικός.

Στη έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής του 2ου Λυκείου κ. Χριστόφορος Γιαλαμάς, προσφωνώντας τους προσκεκλημένους επισήμανε ότι το ιστορικό σχολείο στο οποίο προΐσταται και στο πλαίσιο του ανοίγματος στην κοινωνία προγραμματίζει μια σειρά από ανάλογες εκδηλώσεις ώστε να ενισχυθούν τα παιδιά με επιλογές ποιότητας με στόχο να προετοιμαστούν καλύτερα ως αυριανοί επιστήμονες, ως πνευματικοί άνθρωποι και ως ενεργοί πολίτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Θ Μπεχλιβάνης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπ/σης και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Χρήστος Ντάμπλιας.


Συγκέντρωση των μαθητών και αναχώρηση


1 σχόλιο:

Ειρήνη είπε...

ωραιες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.