Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Τοπικός Διαγωνισμός EUSO 2012

Ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από τον Γεώργιο-Σπυρίδωνα Μπέκο, την Ελεάννα Πιταράκη και τη Λουιζιάνα Σινάνη, μαθητές της Β' τάξης, συμμετείχε στον τοπικό μαθητικό Διαγωνισμό και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που αφορούν αποκλειστικά πειραματικές / εργαστηριακές δεξιότητες, που κατά μάθημα θα αναφέρονται σε εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας

Η πρώτη φάση του προκριματικού μαθητικού διαγωνισμού για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην «10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-Europian Union Since Olympiad-EUSO 2012», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, οργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Λάρισας και συμμετείχαν εννέα (9) τριμελείς ομάδες μαθητών από τα 2ο,3ο,4ο,5ο,6ο,11ο ΓΕΛ και Μουσικό Λύκειο Λάρισας.

Για την ιστορία, νικήτρια την ομάδα του 4ου ΓΕΛ Λάρισας η οποία θα θα συμμετάσχει στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012, στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.
Πάντως, οι δικοί μας μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή τους και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο στη σχολικές τους επιδόσεις και καλή τύχη στην υπόλοιπη ζωή τους.


Περισσότερα για το Διαγωνισμό, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση του ΕΚΦΕ Λάρισας.


Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίαςΚατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού

Η ομάδα μας, κατά τη διάρκεια του ΔιαγωνισμούΟι συμμετέχοντες απ' όλα τα σχολεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.