Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2011

Χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση, μια ομάδα μαθητών, οργάνωσε και μας παρουσίασε μία, μικρή σε διάρκεια αλλά μεγάλη σε …περιεχόμενο, γιορτή. Έτσι, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, μαζευτήκαμε στη μεγάλη αίθουσα στο ισόγειο, έτσι απλά στο όρθιο, για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή. Δεν είχε μουσικά όργανα, όμως είχε μικρόφωνα, χορωδία, απαγγελίες, μηνύματα… Αν θέλουμε να συγκρίνουμε τη φετινή γιορτή με την αντίστοιχη περσινή, θα λέγαμε πως…

  • Η περσινή γιορτή είχε ορχήστρα …live. Η φετινή είχε …κασετόφωνο-cd player.
  • Η περσινή γιορτή είχε τραγουδιστές. Η φετινή είχε τραγουδιστές-καραόκε.
  • Στην περσινή γιορτή υπήρχε βιντεοπροβολή. Στη φετινή δεν υπήρξε.
  • Η περσινή γιορτή είχε απαγγελίες. Και η φετινή γιορτή είχε.
  • Στην περσινή γιορτή διαβάστηκε το μήνυμα των Χριστουγέννων. Και στη φετινή γιορτή διαβάστηκε. (σχόλιο σύνταξης: αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι πάντα το ίδιο μήνυμα, αφού η γιορτή ίδια είναι).
  • Στην περσινή γιορτή είχε …αγιοβασιλίτσες-κοκκινοσκουφίτσες. Και στη φετινή γιορτή το ίδιο.
  • Η περσινή γιορτή είχε και …μαέστρο. Και η φετινή είχε, και μάλιστα την ίδια.
  • Η περσινή γιορτή είχε θερμό ακροατήριο. Και η φετινή το ίδιο, ίσως λιγότερο θερμό.

Φυσικά, η φετινή χρονιά δεν είχε να ζηλέψει καθόλου την περσινή. Ήταν το ίδιο όμορφη, λιτή, ζεστή και κεφάτη. Τα παιδιά-διοργανωτές είχαν ενθουσιασμό, είχαν ζήλο, τα έδωσαν όλα για να το ευχαριστηθούν αλλά και να μας ευχαριστήσουν (Σχ. σύν.: Αυτοί τα κατάφεραν, εμείς όμως… Η οχλαγωγία -δυστυχώς- είχε τον πρώτο λόγο. Φταίει το ότι παρακολουθήσαμε όρθιοι, φταίει το ακατάλληλον της αίθουσας, φταίει η παιδεία μας ή μήπως φταίει -ως είθισται- ο ….Χατζηπετρής; Ας αναρωτηθούμε όλοι γι αυτό και ας πράξουμε τα δέοντα).


Οι θεατέςΗ χορωδία και οι ...κοκκινοσκουφίτσες-αηβασιλίτσεςΗ διευθύντρια της χορωδίας άδουσαΑπαγγελίεςΟι καραοκ...ίσταςΟ συντονιστής
.......................
Ο Δ/ντής μοιράζει συγχαρητήρια και ευχές


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TELEIES!!!

2ο ΓΕΛάρισας είπε...

@Ανώνυμε: αναφέρεσε στις φωτογραφίες ή στις ...κοκκινοσκουφίτσες; :-)

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.