Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής 2012

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει τον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής, που αφορά στους μαθητές όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Ο Διαγωνισμός και για τις τρεις τάξεις θα διενεργηθεί στις 10 Μαρτίου 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 09.30.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012.
Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (3) ώρες και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια ή γενικά Λύκεια που θα οριστούν από τις Δ/νσεις Εκπ/σης.

Η εξεταστέα ύλη για την Α' λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλης της τάξης αυτής μαζί με την ύλη του γυμνασίου,
για τη Β' λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της τάξης αυτής, ενώ
για τη Γ' Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής Γενικής Παιδείας και κατεύθυνσης της τάξης αυτής.

Στη δεύτερη φάση, θα συμμετάσχουν οι μαθητές με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες της πρώτης φάσης και η εξεταστέα ύλη θα είναι η διδακτέα ύλη Φυσικής Γενικής Παιδείας και κατεύθυνσης της Α', της Β' και της Γ' Λυκείου.

Οι πέντε πρώτοι μαθητές της δεύτερης φάσης, θα συγκροτήσουν την ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012.

Και στις δύο φάσεις, οι μαθητές θα διαγωνιστούν τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.