Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του 9ου ΓΕΛ

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του 2ου Λυκείου Λάρισας στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας (project) “βιβλιοθήκη και νομοθετικό πλαίσιο” επισκέφτηκαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τη βιβλιοθήκη του 9ου Λυκείου Λάρισας. Η υπεύθυνη καθηγήτρια κυρία Δημόκα Ελένη τους ενημέρωσε για τη λειτουργία και την οργάνωσή της. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σύστημα ταξινόμησης των βιβλίων (σύστημα Dewey), να επισκεφθούν το αναγνωστήριο καθώς και να εξασκηθούν στην εύρεση και στο δανεισμό των βιβλίων.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η οργάνωση και η ταξινόμηση των βιβλίων του 2ου Λυκείου με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Κρίτσα και την κ. Μότσια ώστε να λειτουργήσει ως δανειστική βιβλιοθήκη.

1 σχόλιο:

Ειρηνη είπε...

γιατί μαζέψατε βιβλία; τι ωραία.. αντέ καλή αρχή (επιτρέπεται να δανειζόμαστε και οι πρώην; :P )

βρε το 9ο και δεν τους το χα :D

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.