Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη στα πλαίσια μαθήματος Ερευνητικής Εργασίας

Την Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου επισκέφθηκαν μαθητές της πρώτης τάξης του 2ου Λυκείου Λάρισας στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με τίτλο «Άρνηση και υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής».

Οι μαθητές έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, ενώ συνοδεύονταν από τον υπεύθυνο Θεολόγο-Καθηγητή κ. Ηλία Ντικούλη και είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο μιας ερευνητικής εργασίας την οποία διενεργούν, να ενημερωθούν για τα πιστεύω της Εκκλησίας γύρω από τα θέματα της αυτοθυσίας, της αυτοκτονίας, των αμβλώσεων και της ευθανασίας.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν μέσα στους χώρους των Γραφείων της Μητροπόλεως, μίλησαν στο Ραδιοφωνικό Σταθμό και επισκέφθηκαν τα συσσίτια και είδαν από κοντά τον αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά οι εθελόντριες κυρίες προκειμένου να βρίσκουν οι ενδεείς αδελφοί μας ένα ζεστό πιάτο φαγητού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.