Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Μουσικοί παραγωγοί 2ου στο esr
Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτηση, η ραδιοφωνική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Λάρισας ξεκίνησε την επίσημη συνεργασία της με το Πρώτο Μαθητικό Δικτυακό Ραδιόφωνο (European School Radio) με πολλές φιλοδοξίες. Οι εκπομπές θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της μουσικής, από Rock, Heavy Metal, House, ξένες επιτυχίες των ‘80ς και ‘90ς έως Ελληνική pop, Έντεχνο και Λαϊκά.

Οι μουσικοί παραγωγοί του 2ου, συνεχίζουν τις εκπομπές τους στο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο. Η ομάδα ραδιοφώνου αποτελείται από τέσσερεις (4) υποομάδες. «Τα Αδέσποτα», τους «Headbangers», τους «Music Time Machine» και τους «House Sessions».

Παρακάτω παρουσιάζουμε τις ομάδες και τα μουσικά είδη που αντιπροσωπεύουν.


Τα ΑδέσποταΗ . . .Ε Κ Π Ο Μ Π Η για το Ελληνικό Λαικό Τραγούδι !

Οι μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Λάρισας Τσουκαντάνας Δημήτριος, Χατζηκωνσταντίνου Ευάγγελος.

HeadbangersKαλωσορίζουμε όλους τους Headbangers στην ομώνυμη εκπομπή μας.
Ετοιμαστείτε να ροκάρουμε και να θυμηθούμε τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο της Rock και Heavy Metal μουσικής!!! Θα είμαστε σύντομα κοντά σας με έντονους ρυθμούς και αξέχαστες μπαλάντες, καθώς και με αφιερώματα σε γνωστά συγκροτήματα του χώρου.
Μείνετε συντονισμένοι στο δικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο για την εκπομπή μας. Stay tuned …Headbangers!

Οι μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Λάρισας Τρίμμης Θωμάς, Φιλιππίδη Σοφία, Χριστοδουλοπούλου Ναταλία.

Music Time MachineΣας καλωσορίζουμε στην εκπομπή «Music Time Machine» η οποία θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, ένα μουσικό ταξίδι στο παρελθόν στις χρυσές δεκαετίες του ’80 και του ’90, στις λατρεμένες δεκαετίες των ‘80s και ‘90s. Θα ακούσετε τραγούδια τα οποία έχουν γράψει ιστορία και ακούγονται το ίδιο δυνατά και σήμερα όπως και τότε, αλλά και τραγούδια τα οποία ίσως να έχουν ξεχαστεί. Θα ακολουθήσουν εκπομπές με αφιερώματα σε γνωστούς θρύλους της μουσικής και πολλές εκπλήξεις! Ετοιμαστείτε, γιατί το ταξίδι τώρα ξεκινάει!!

Οι μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Λάρισας Σινάνη Λουιζιάνα, Σκούρας Ανδρέας, Τζουανάκη Χρυσάνθη.

House SessionsΣας καλωσορίζουμε στην εκπομπή House Sessions… Μια τρελή εκπομπή η οποία θα σας ταξιδέψει σε όλη την οικογένεια της House μουσικής..!
Παλιά κομμάτια θα σας ξυπνήσουν αξέχαστες στιγμές αλλά θα ακουστούν και νέες κυκλοφορίες που ήδη παίζουν στα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή Clubs…Αφεθείτε στη μαγεία της House που θα διεγείρει τις αισθήσεις σας!!
Οι μαθητές της Β’ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Λάρισας Ευαγγέλου Βασίλης, Θεοδώρου Ιωάννης.Για τις ημέρες εκπομπών, ενημερώνεστε και θα συνεχίσετε να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα, από την ομάδα στο fb, “MA8HTES 2ou LYKEIOY LARISAS”. Καλές εκπομπές στα παιδιά και καλές ακροάσεις στους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.