Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Όπου κι αν κοιτάξεις, το "δεύτερο ΓΕΛ Λάρισας" είναι ..."Πρώτο"

Η Microsoft Ελλάς μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργάνωσαν εκδήλωση την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, με θέμα «Youth Online Safety: Σερφάρω, δεν ρισκάρω» και με βασικό άξονα τo ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Ελλάς, είτε διαδικτυακά, μέλη της ομάδας του European School Radio -και μη ρωτήσετε τί είναι αυτό, ανατρέξτε σε παλαιότερη ανάρτηση- (
http://www.esradio.mysch.gr/) τα οποία συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και κατέθεσαν τα δικά τους σχόλια και τις παρατηρήσεις. Μέλη ραδιοφωνικών εκπομπών του σχολείου μας συμμετείχαν διαδικτυακά, σε ειδικά διαμορφωθείσα αίθουσα, στο γραφείο της Μηχανοργάνωσης του σχολείου μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ζωντανά, μέσω live streaming, ενώ μέσα από τη σελίδα http://blogs.sch.gr/esrblog μεταδόθηκε ζωντανά από το 1ο μαθητικό ραδιόφωνο, European School Radio.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Τελικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα δεις μαθητές του 2ου ΓΕΛ Λάρισας. Υπάρχει έντονη δραστηριότητα μαθητών-καθηγητών του σχολείου μας ..εντός, εκτός και επί τ' αυτά. Γι’ αυτό -αλλά και άλλους 1002 λόγους- παιδιά του 2ου, είμαστε περήφανοι για σας!!!

ΥΓ 1. Ελπίζω πως οι αναγνώστες τους παρόντος ιστολογίου και δη της παρούσας ανάρτησης, θα έχουν προσέξει και αναγνωρίσει τις χαρούμενες φατσούλες, που προβάλλονται στην οθόνη. Ναι, ναι είναι συμμαθητές σας, της Β' τάξης, μέλη-παραγωγοί μουσικών εκπομπών για το European School Radio

ΥΓ 2. Τελικά, μπορεί το σχολείο μας, κάθε άλλο παρά Δεύτερο δεν είναι. Μάλλον Πρώτο θα έπρεπε να λέγεται!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.