Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση για αποχωρήσαντες και κοπή βασιλόπιτας

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε μία σεμνή και ζεστή εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου που συνταξιοδοτήθηκαν τη χρονιά που πέρασε.Ο Δ/ντής του Λυκείου Χριστόφορος Γιαλαμάς αναφέρθηκε στην πολύχρονη, πολύπειρη και αξιόλογη προσφορά των εκπαιδευτικών Αθανάσιου Παπαθανασίου φιλόλογου και πρώην διευθυντή του Λυκείου, του Μιχάλη Ζαφειράκη φυσικού, του Ιωάννη Παπαδούλη μαθηματικού και Τριαντάφυλλου Τριανταφύλλου μαθηματικού.Στον χαιρετισμό του ο διευθυντής, συγκινημένος ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που στο δύσκολο αλλά μαγευτικό ταξίδι της εκπ/σης συνάντησε αυτούς τους άξιους συναδέλφους από τους οποίους έμαθε και κέρδισε πολλά.Τους πρώην καθηγητές τους, χαιρέτησαν, ευχήθηκαν και ευχαρίστησαν οι μαθητές μέσω των εκπροσώπων του μαθητικού Συμβουλίου.

Στο τέλος της Εκδήλωσης έγινε η καθιερωμένη κοπή πίτας με ευχές για υγεία και δημιουργία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.