Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Προσφορά τροφίμων από το 15μελές


Οι μαθητές του 2ου Λυκείου, έχουν μεταξύ των άλλων και κοινωνικές ευαισθησίες. Εξάλλου το έχουν αποδείξει πολλές φορές έμπρακτα, είτε με επισκέψεις είτε με προσφορές είτε με συμπαραστάσεις αλληλεγγύης. Μία από αυτές τις προσφορές τους, ήταν και η επίσκεψη στο Σύλλογο «
ΦΙΛΟΤΗΣ» (klik), έναν Ανθρωπιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο που έχει έδρα και στη Λάρισα -Μανδηλαρά 83- και αποθήκη στην Ηφαίστου 41, όπου συγκεντρώνει τρόφιμα τα οποία προσφέρει σε συνανθρώπους μας ή ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη. Εκεί, μέλη του 15μελούς με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Τάσο Γαλάνη και το Βασίλη Σφυρή, συνάντησαν τον πρόεδρο του Συλλόγου, συνομίλησαν μαζί του και στο τέλος αποφάσισαν να αγοράσουν τρόφιμα αξίας 309€ τα οποία προσέφεραν στο Σύλλογο. Να σημειωθεί πως το εν λόγω ποσό, παρέμενε αναξιοποίητο στο ταμείο τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου συνεχάρη τους μαθητές και εξέφρασε αυτή τουν την ευχαρίστηση με επιστολή την οποίαν απέστειλε στο σχολείο μας

Ο Διευθυντής του σχολείου μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων, νιώθουμε περήφανοι για τα παιδιά που έχουμε στο σχολείο. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτήν τους την ενέργεια -και για άλλες παρόμοιες- γιατί αποδεικνύουν πως νοιάζονται για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους και γιατί αποδεικνύουν πως είναι ευαισθητοποιημένοι απεέναντι και στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.