Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Β' φάση ΠΔΒ 2012

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας εύχονται καλή τύχη στο μαθητή της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας, Σκόρδο Αλέξανδρο του Εμμανουήλ. Ο Αλέξανδρος είναι ένας από τους 13 συνολικά μαθητές που συμμετείχαν στην Α’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (ΠΔΒ 2012) που διεξήχθη τη σχολική χρονιά 2010-2011 και προκρίθηκε για να διαγωνιστεί και στη Β΄ φάση του ΠΔΒ 2012, που θα γίνει το Σάββατο 31 Μαρτίου στην Αθήνα. Από τον εν λόγω Διαγωνισμό θα γίνει η επιλογή των 12 μαθητών που θα περάσουν στην Γ΄ φάση απ΄ όπου θα προκύψει και η τελική τετράδα που θα λάβει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα (IBO).
Tην ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση του από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, σε χώρο του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Αθηνών.
O Αλέξανδρος είναι μαθητής της θετικής κατεύθυνσης της Γ' τάξης, είναι εξαιρετικό παιδί, άριστος μαθητής με ήθος και ευγένεια. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τους καθηγητές του αλλά και από τους συμμαθητές του, οι οποίοι του αναγνωρίζουν και την αξιοσύνη. Αξίζει τις ευχές όλων μας και για επιτυχία στο Διαγωνισμό Βιολογίας αλλά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αλέξανδρε, σου ευχόμαστε καλή τύχη στη ζωή σου!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε αλεξξξξξξξ

Ανώνυμος είπε...

δεν πειραζει που δεν τα καταφερες...και 15ος ειναι σημαντικη διακριση!!!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.