Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Γυμναστές-μαθητές ...ζωφραφίζουν στην αυλή

Η άνοιξη ήρθε, ημερολογιακά αλλά και εποχιακά, -21 Μαρτίου η αυριανή, εαρινή ισημερία- οι βροχές σταμάτησαν και οι γυμναστές μας μαζί με μαθητές, αποφάσισαν να τονώσουν χρωματικά τις διαγραμμίσεις στα γήπεδα πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης και χειροσφαίρισης. Ταινίες αυτοκόλλητες, χρώματα, πινέλα και το ...συνεργείο έτοιμο στην αυλή. Μέσα σε λίγες ώρες τα αποτελέσματα ήσαν ορατά. Φυσικά δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η όλη διαδικασία. Αν δε ο αύλειος χώρος επισκευαζόταν και ανακατασκευαζόταν από τις Τεχνικές Υπηρσίες του Δήμου, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικό. Δεν πειράζει όμως... Όρεξη να υπάρχει και θέληση•και ευτυχώς εδώ στο 2ο, διαθέτουμε μπόλικη…

Φωτογραφίες από την εν λόγω δράση


Το αποτέλεσμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.