Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Η συμμετοχή του σχολείου μας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Νεολαίας

Στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στις 17,18,19 Δεκεμβρίου 2011 στην Λάρισα, στο ξενοδοχείο Grecotel Imperial, ύστερα από την σχετική εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία, συμμετείχε –όπως είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας (κλικ)- και το δικό μας σχολείο, το 2ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, το μοναδικό στο δήμο μας, ανάμεσα σε 20 περίπου Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου. Η επιλογή των 40 πρότυπων σχολείων έγινε με βάση το κατά πόσο τα σχολεία προωθούν τις μη τυπικές μορφές μάθησης και υλοποιούν καινοτόμες δράσεις και μορφές διδασκαλίας
Η Συνδιάσκεψη είχε στο επίκεντρό της τη νεολαία και είχε σαν σκοπό της να αναδείξει την άποψη και τις προτάσεις των νέων της Ελλάδας και της Κύπρου σχετικά με τις πολιτικές για τη νέα γενιά σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Η θεματική ενότητα η οποία ανατέθηκε στην ομάδα του σχολείου μας, για να πραγματοποιήσει μελέτη και να συνθέσει εργασία το είναι "ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ". Την εργασία αυτή, μπορείτε να την δείτε και να την παρακολουθήσετε, σε αρχείο pdf, Power Point αλλά και σε δύο μικρά βιντεάκια.
Ομολογουμένως, οι μαθητές μας απέσπασαν θερμό χειροκρότημα τόσο για την παρουσίαση, όσο και για τη συμμετοχή τους, με τις εύστοχες παρεμβάσεις τους, με τη μορφή προτάσεων, ερωτήσεων αλλά και απαντήσεων.


Μπορείτε να δείτε...

Φωτογραφίες από τη Συνδιάσκεψη

Κατά την είσοδο των Συνέδρων
Μέλη άλλα μέλη της Συνδιάσκεψης

Η ομάδα του σχολείου μας (η θολούρα οφείλεται στο φωτογράφο)

Οι μαθητές μας παρουσιάζουν την εργασία τους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.