Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

25η Μαρτίου 2012 - Άλλη μια εξαιρετική εκδήλωση

Παραδοσιακά, οι μαθητές του 2ου διαθέτουν πλούσια ταλέντα και το επιδεικνύουν όποτε τους δίνεται η ευκαιρία, όχι μόνο σε επιδόσεις στα μαθήματα ή στις εξετάσεις, αλλά σε πολλά και ποικίλα άλλα θέματα, όπως στις σχολικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία κάποιων επετείων. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις θεατρικές ή μουσικοχορευτικές παραστάσεις τις οποίες παρουσιάζουν με μεγάλη επιτυχία, με αποκορύφωμα την περσινή βράβευσή τους από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και τις αθλητικές επιτυχίες σε σχολικά πρωταθλήματα αλλά και ατομικά.

Έτσι και φέτος, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, μας παρουσίασαν μία εξαιρετική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Δυο βδομάδες νωρίτερα, οργανώθηκαν με τη βοήθεια των συντονιστών καθηγητών, έφεραν τα μουσικά τους όργανα, επέλεξαν κείμενα, τραγούδια και χορούς, έστησαν τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις και μας τα παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία. Οι μουσικοί, οι τραγουδιστές, η χορωδία, οι απαγγέλλοντες ποιήματα και κείμενα, οι χορευτές, οι χειριστές της πολυοδικής τράπεζας μίξης ήχου, οι καθηγητές συντονιστές λειτούργησαν -για μια ακόμη φορά- άψογα και απέσπασαν τα συγχαρητήρια του Διευθυντή και των ακροατών-θεατών, γεγονός που αποδείχτηκε από το παρατεταμένο τους χειροκρότημα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Ο τελευταίος έλεγχος - Οι τελευταίες προετοιμασίεςΟι τελευταίες οδηγίες-παρατηρήσεις από τη συντονίστριαΟι μουσικοί επί σκηνής με μέλη της χορωδίαςΟ κεντρικός ομιλητής και συντονιστήςΑπαγγελίεςΗ χορωδίαΤραγουδιστέςΧορευτές και τα περίτεχνα τσαλιμάκια...και τα περίτεχνα τσαλιμάκιαΗ προσεύλευση του κοινούΤο ακροατήριοΟ συντονιστήςΕθνικός ΎμνοςΤα συγχαρητήρια από το Διευθυντή του σχολείουΟι αναμνηστικές
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, συγχαρητήρια στους πολυτάλαντους μαθητές μας, συγχαρητήρια στα αναδυόμενα αστέρια αλλά συγχαρητήρια και στο ακροατήριο που χωρίς αυτό καμιά εκδήλωση δε θα είχε επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.