Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Παράδοση τροφίμων στον Άγιο Κων/νο

Πολλές δραστηριότητες έχει να παρουσιάσει το σχολείο μας, εκπαιδευτικές, αθλητικές, θεατρικές και άλλες. Μέσα σε όλα αυτά, δε ξεχνάμε τους συναθρώπους μας, ιδιαίτερα αυτούς που δεινοπαθούν. Έτσι, αποφασίσαμε πως θα πρέπει, το σχολείο, να έχει και ανθρωπιστικές-φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Στα πλαίσια αυτά, μία ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τετάρτη 28 Μαρτίου οι μαθητές της Β΄ τάξης του 2ου Λυκείου στον Ιερό Ναό του Αγ. Κων/νου και Ελένης Λάρισας, με τη συνοδεία του Δ/ντή του σχολείου και καθηγητών. Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η προσφορά τροφίμων (όσπρια, ρύζι, λάδι κ.ά ) για τους αναξιοπαθούντες φτωχούς της ενορίας μας, που πράγματι βιώνουν έντονη οικονομική κρίση. Μας υποδέχθηκε ο αιδεσιμότατος π .Αθανάσιος Γκατζώνας, ο οποίος μας μίλησε για το περιεχόμενο και το νόημα της ελεημοσύνης. Πράγματι, η ελεημοσύνη είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί στην ένωση μας με το Θεό για τη σωτηρία μας. Τα παιδιά από αυτή την επίσκεψη, που μπορεί να ήταν μικρή και σύντομη, αποκόμισαν πολλά κι έβαλαν ένα ακόμη λιθαράκι στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.