Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Το έργο στο ισόγειο ολοκληρώθηκε


Τι κι αν το σχολείο έκλεισε για τις διακοπές του Πάσχα; Τι κι αν είναι Σάββατο; Για κάποια παιδιά, η μέρα αυτή ήταν …άλλη μια μέρα δημιουργίας. Η παρέα, ο καφές και η βόλτα θα μπορούσαν να περιμένουν. Αναφέρομαι στην ολιγομελή ομάδα παιδιών της Β’ τάξης που ανέλαβαν να ομορφύνουν τον, έτσι κι αλλιώς, άχαρο χώρο του ισογείου. Εδώ που γίνονται οι σχολικές εκδηλώσεις, εδώ που τις χειμωνιάτικες και βροχερές ημέρες πραγματοποιείται το μάθημα τις γυμναστικής, εδώ που τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα διαλείμματα της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου, σφύζει ζωή, φωνές, πειράγματα… Τα παιδιά αυτά ξεκίνησαν ένα έργο και έπρεπε να το τελειώσουν∙και τα κατάφεραν, μετά από 5 ώρες δουλειάς. Έμειναν κάποιες λεπτομέρειες, κάποιες τελευταίες πινελιές οι οποίες θα μπουν με το άνοιγμα του σχολείου. Κάποιοι καμβάδες που σχεδιάστηκαν στο σπίτι, κάποια χρώματα, βούρτσες, πινέλα, χαρτόνι και ένα παλιό χαλασμένο ποδήλατο, συνέθεσαν την όλη δημιουργία. Μα πάνω απ’ όλα φαντασία, συνέπεια και εργατικότητα. Το τελικό(;) αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Είμαστε σίγουροι πως ΟΛΟΙ θα το εκτιμήσετε και κυρίως ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ θα το προστατέψετε. Γιατί είναι όμορφο, γιατί είναι έργο συμμαθητών σας, γιατί εσείς θα το χαίρεστε, γιατί είναι δικό σας….

Εργασίες με χαρτόνιΠροέχει η λεπτομέρειαΟ βορειοανατολικός τοίχοςΤο τελικό αποτέλεσμα και οι λεπτομέρειεςΟ ανατολικός τοίχος
Το τελικό αποτέλεσμαΛεπτρομέρεια του καμβάΗ παρέμβαση στις κολώνεςΟ δυτικός τοίχοςΗ λεπτομέρεια της σύνθεσηςΟμάδα των μαθητών-καλλιτεχνών με φόντο μέρους του έργου της

ΥΓ. Περιμένουμε με αγωνία τις προτάσεις και τις αισθητικές παρεμβάσεις των μαθητών της Α' τάξης.

1 σχόλιο:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Μπράβο σας! Για την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή, την παρέμβαση, το τελικό αποτέλεσμα.
Πάντα χρώματα στη -σχολική και μη - ζωή σας.

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.