Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Οι Φυσικές Επιστήμες ανοίγουν την Αυλόπορτα του Σχολείου και πάνε περίπατο


Τα τρία τελευταία χρόνια πραγματοποιείται ημερίδας με θέμα: «Οι Φυσικές Επιστήμες ανοίγουν την αυλόπορτα του σχολείου και πάνε περίπατο», που σκοπό έχει την πραγματοποίηση πειραματικών ασκήσεων από ομάδες μαθητών τοων σχολείων, με την επίβλεψη των καθηγητών τους και τις οδηγίες του Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. (Υπεύθυνος Σχολικού Εργαστηρίου φυσικών Επιστημών). Από τις δραστηριότητες που πρότεινε κάθε σχολείο, επιλέχθηκαν τρεις –σε συνεργασία με το σχολείο- οι οποίες και παρουσιάστηκαν.
 

 Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών-τριών, για να παρουσιάσει τρία πειράματα-ασκήσεις –δύο στη Βιολογία και ένα στη Φυσική- με τίτλο:

1 .ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ - ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
2. ΔΡΑΣΗ ΕΝΖΥΜΩΝ
3. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ-   ΑΤΜΟΠΛΟΙΟ

Η φετινή Διημερίδα με θέμα: «Οι Φυσικές Επιστήμες ανοίγουν την Αυλόπορτα του Σχολείου και πάνε περίπατο 2012», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου, 9.00 -13.00 στον Πολυχώρο του 6ου Γυμνασίου – 6ου Λυκείου και από το σχολείο μας συμμετείχαν -στην ομάδα Φυσικής- οι μαθητές:

Σκούρας Ανδρέας
Χρήστου Δημήτριος
Μπέκος Γεώργιος
Τσακνάκης Κων/νος
Ρήγα Ευαγγελία

και στην ομάδα Βιολογίας, οι μαθητές:

Σινάνη Λουιζιάνα
Χριστοδουλοπούλου Ναταλία
Παππά Αθανασία
Πιταράκη Ελεάνα
Πράπα Μαλαματή
Ρούφου Αναστασία
Σίμου Μαρία
Παντελάκη Μαρία

Οι μαθητές συνοδεύτηκαν από δύο καθηγητές συντονιστές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.