Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Επιτυχίες σε διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης "ΟΡΦΕΑΣ"


Το Κέντρο Πρόληψης "ΟΡΦΕΑΣ" σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργάνωσε σχολικό διαγωνισμό που απευθυνόταν στην Β΄& Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ & Β΄ Λυκείου με θέμα «Η πρόληψη ως μία θετική στάση ζωής απέναντι στις εξαρτήσεις». 

Στόχος του διαγωνισμού ήταν: 
  • να μυηθούν οι μαθητές σε ένα δημιουργικό τρόπο σκέψης και προβληματισμό για την πρόληψη από τις εξαρτήσεις 
  • να προωθήσουν μηνύματα για την πρόληψη και τη θετική στάση για τη ζωή με δημιουργικό τρόπο, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ώστε να μην καταφεύγουν στις εξαρτήσεις να αξιοποιήσουν και 
  • να διαχύσουν το μήνυμα της πρόληψης στο σχολείο, ώστε να το εντάξουν στην ευρύτερη φιλοσοφία και την πολιτική του σχολείου.

 Στον διαγωνισμό μπορούσαν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές του ν. Λάρισας με τους εξής τρόπους:

 • Παρεμβαίνοντας εικαστικά στην αφίσα του Κέντρου Πρόληψης.
 • Βρίσκοντας μία νέα λεζάντα για την αφίσα του Κέντρου Πρόληψης.
 • Παρεμβαίνοντας εικαστικά και βρίσκοντας μία νέα λεζάντα για την αφίσα του Κέντρου Πρόληψης.
 • Γράφοντας στίχους που να αφορούν την Πρόληψη.
 • Γράφοντας έναν δεκάλογο Πρόληψης. 

Τα έργα αξιολογήθηκαν από επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό, στο τέλος πραγματοποιήθηκε έκθεση όλων των έργων των μαθητών και βραβεύτηκαν τα τρία καλύτερα έργα από την Β΄& Γ΄ Γυμνασίου και Α΄& Β΄Λυκειόυ. 

Το σχολείο μας, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το διαγωνισμό. Συγκροτήθηκαν ομάδες, επιλέχτηκαν θέματα και συμπληρώθηκαν οι σχετικές αιτήσεις. Οι συμμετοχές των μαθητών μας αφορούσαν αφίσες και ποιήματα. Οι μαθήτριες μας της Β’ τάξης, κέρδισαν τα δύο πρώτα βραβεία, ως εξής: 

Βραβεία

Τα πρώτα βραβεία (για το Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα), με τα οποία επιβραβεύτηκαν οι Μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Γυμνάσιο): Βασίλα Αλεξάνδρα και του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας: Τζήκα - Σουλιώτη Κάρλα - Ευαγγελία ήταν από ένα ποδήλατο

 Τα δεύτερα βραβεία, με τα οποία επιβραβεύτηκαν οι Μαθήτριες του 15ου Γυμνασίου Λάρισας: Παπαθεοδώρου Βασιλίνα, Τσιαπλέ Λυδία και Φιλιππίδη Μαρία και του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας: Καραγιαννίδη Βέρα και Κατρατζή Κατερίνα ήταν από μία δωροεπιταγή βιβλιοπωλείου αξίας 50 Ευρώ για το κάθε μέλος της ομάδας και 

Τα τρίτα βραβεία, με τα οποία επιβραβεύτηκαν ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Γυμνάσιο): Χρήστος Δεσλής και οι μαθήτριες του 7ου Γενικού Λυκείου Λάρισας: Πράπα Ευαγγελία, Παραφέστα Αγλαΐα και Ρούσεβ Μιλέν ήταν μία δωροεπιταγή βιβλιοπωλείου αξίας 40 Ευρώ για το κάθε μέλος της ομάδας. 

Οι συμματοχές των μαθητών μας


Τα δύο Βραβεία των μαθητριών μας


Ο Έπαινος για το Σχολείο μας Τα υπόλοιπα Βραβεία

   

Η ομάδα του σχολείου μας Η μαθήτρια μας -η οποία κέρδισε το πρώτο Βραβείο- παραλαμβάνει το έπαθλοΣτιγμιότυπα από την εκδήλωση και τη σχετική έκθεση 

 

Η καθηγήτρια-Συντονίστρια του σχολείου μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.