Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δεξίωση προς τιμή των περσινών αποφοίτων


   Για δεύτερη χρονιά, το σχολείο μας δεξιώθηκε τους περσινούς του απόφοιτους, φετινούς φοιτητές-σπουδαστές, στο ισόγειο χώρο του σχολείου μας. Καθηγήτριες του σχολείου είχαν ήδη φροντίσει και ετοίμασαν πίτες, κέικ, πίτσες και άλλες λιχουδιές, αγοράστηκαν και αναψυκτικά και όλα αυτά …περίμεναν τους επισκέπτες -τα οινοπνευματώδη απαγορεύτηκαν την ντελευταία στιγμή από την ...Ανώτατη Διοίκηση!!! . Το ραντεβού είχε κανονιστεί για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.30, αλλά οι παλιοί μας μαθητές κατέφθαναν κατά ομάδες νωρίτερα•μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως τα …μαθητικά τα χρόνια είναι τα καλύτερα!!! Η αίθουσα γέμισε από παιδιά και οι φωνές τους κατέκλεισαν το σχολείο -ευτυχώς οι νυν μαθητές είχαν φύγει κι έτσι δεν ...πέθαναν από ζήλια. Χαιρετούρες, εναγκαλισμοί, ασπασμοί ανάμεσα σε πρώην συμμαθητές, μαθητές και καθηγητές (όχι, ανάμεσα σε καθηγητές με καθηγητές δε διαπιστώσαμε κάτι αντίστοιχο). Φυσικά έλειπαν αρκετοί, αυτοί που αναχώρησαν για τις πόλεις των σπουδών τους, όσοι κατατάχτηκαν σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και όσοι έφυγαν για σπουδές στην αλλοδαπή.
   Ο Δ/ντής του σχολείου, αφού καλωσόρισε τους απόφοιτους πλέον, τους ευχήθηκε τα καλύτερα, τους τόνισε πως το σχολείο τους θα είναι πάντα εδώ και πως και αυτοί θα πρέπει να το σκέφτονται, τονίζοντας για μια άλλη φορά την ανάγκη δημιουργίας Συλλόγου Αποφοίτων 2ου Λυκείου. Τέλος, τους επεσήμανε το ...καθήκον τους για την ανόρθωση της χώρας την οποίαν εμείς, οι παλαιότερες γενιές, τους κληρονομήσαμε με τα σημερινά χάλια, τονίζοντας τους πως αυτοί οι ίδιοι είναι το μέλλον της χώρας. Κλείνοντας, τους κάλεσε να …τιμήσουν τα εδέσματα. 
  Ακολούθησαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και όλοι αποχώρησαν χαρούμενοι που ξαναντάμωσαν, αλλά και με λύπη που θα αποχωριστούν φίλες και φίλους, καθώς και το σχολείο τους.
   Αγαπητά μας παιδιά, είμαστε σίγουροι πως κι εκεί που θα πάτε, θα κάνετε καινούριες παρέες, καινούριες φιλίες, καινούριες σχέσεις μα και οι παλιές ακόμη δε θα λησμονηθούν. Εξάλλου, όσοι έχετε περάσει σε Σχολές της Θεσσαλονίκης -οι περισσότεροι δηλαδή-, όπου και αν κυκλοφορήσετε, λαρισαίους θα βρείτε. Έτσι κι αλλιώς, οι ευχές όλων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων θα σας ακολουθούν στην υπόλοιπη τους ζωή.

Φωτογραφίες από την εκδήλωσηΌλες οι φωτογραφίες από την εκδήλωση, με ένα κλικ ...εδώ!!!!

4 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

τι δεύτερη καλέ; τρίτη χρονιά. Αφου είχατε κάνει και για μας!

Gyro είπε...

Μόνο για μας τους παλιούς αποφοίτους δεν έκαναν τίποτα.
Δε πειράζει.
Ποτέ δεν ξέχασα το 2ο Λύκειο.
Πάντα με αγάπη

2ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ είπε...

@Ειρήνη έχεις δίκιο. Μου διέφυγε

@άγνωστέ μας Gyro: σε ευχαριστούμε

Gyro είπε...

Πού να με ξέρετε? Είμαι πολύ παλιότερός σας.

Το Λύκειό μου το αγαπούσα πολύ.

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.