Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2012   Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 και γύρω στη μία η ώρα, μαζευτήκαμε στη μεγάλη αίθουσα του ισογείου, την πλέον ακατάλληλη για εκδηλώσεις σχολείου (δε θα πάψουμε να το αναφέρουμε κάθε φορά, μέχρι κάποιοι να το ακούσουν…) για την εκδήλωση για τη Γιορτή της Σημαίας και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Λιτή η γιορτή, ακατάλληλη η ώρα καθώς η σημερινή ημέρα ήταν …εργάσιμη για το 2ο Λύκειο, στα πλαίσια της αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων.
   Με λιγοστές πρόβες, ένα λιτό μουσικό σχήμα αλλά με μια πληρέστατη χορωδία (την επιμέλεια της οποίας είχε μαθήτρια της Γ’ τάξης) ξεκινήσαμε. Ο Δ/ντής του σχολείου, κος Γιαλαμάς Χριστόφορος, παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο και όλοι μαζί χειροκροτήσαμε το άγημα της σημαίας. Αναγνώστηκε το Πρακτικό του Συλλόγου Καθηγητών με τις απονομές των Βραβείων και Επαίνων της περσινής χρονιάς και η σκυτάλη παραδόθηκε στους διοργανωτές-συντελεστές. Τα χειροκροτήματα ήσαν θερμά, μεταδόθηκε ο παλμός αλλά…. Δεν υπήρχε ακροατήριο. Η αίθουσα ήταν περισσότερο άδεια παρά γεμάτη. Θα δείτε τις φωτογραφίες και θα το καταλάβετε. Ζήτημα αν είχαμε μείνει 100-150 άτομα -μεταξύ των οποίων καμιά 30αριά καθηγητές- για να παρακολουθήσουμε την προσπάθεια των παιδιών. Οι άλλοι πού ήσαν; Να ξέρετε πως η απουσία σας ήταν περισσότερο από …εκκωφαντική!!! Χωρίς να το θέλετε, δίνετε αφορμές στο να καταργηθούν αυτού του είδους οι γιορτές-εκδηλώσεις. Ας το σκεφτούμε όλοι∙ούτε «αστυνομικά» μέτρα μπορούν να παρθούν (πχ να παίρνονται απουσίες μετά τις εκδηλώσεις), ούτε να καταργηθούν (τα παιδιά που συμμετέχουν το θέλουν και τα δίνουν όλα στο να έχουν επιτυχία). Θα πρέπει να επανακαθοριστεί το πλαίσιο των σχολικών γιορτών και δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε προτάσεις-λύσεις άνωθεν∙μπορούμε και μέσα από τις σχολικές κοινότητες. Ίδωμεν!

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Το πρόγραμμα και οι συντελεστές


Η παράδοση της Σημαίας 


Η ανάγνωση του πρακτικού


Η χορωδία 

 

Το ακροατήριο 

 
 
Οι συντελεστές

  
Η ορχήστρα

 

Η λήξη της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο

 

Ο Διευθυντής απονέμων τα εύσημα 


 

2 σχόλια:

Ἅ λ ς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ειρήνη είπε...

μη μασάτε, συνεχίστε ακάθεκτοι!!

ωραίο και το νεο "ντυσιμο" αλλά είχα διαβάσει πως διαβάζονται πιο ευχάριστα τα μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο!

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.