Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Κάποιοι μας ...παρακολουθούν


Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, πολλά μπορεί κανείς να ανακαλύψει, να βρει, να μελετήσει. Ακόμη ακόμη μπορεί να δει αν τον ...παρακολουθούν. Κι εμείς, μείναμε έκπληκτοι όταν ανακαλύψαμε ότι μας παρακολουθούν -το ιστολόγιο μας για την ακρίβεια- ότι έχουμε φίλους και οπαδούς (ελληνιστί ...fun club) σε όλα τα ηλικιακά στρώματα, από 2 έως 92 χρονών, και στα δύο φύλα, σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως παλαιοί απόφοιτοι του σχολείου, σημερινοί μπαμπά-δες και μαμά-δες -ενδεχομένως και οι απανταχού έλληνες της διασποράς (who knows?).

Με χαρά, λοιπόν, αναδημοσιεύουμε -δεν τη ρωτήσαμε αλλά πιστεύουμε πως δε θα είχε αντίρρηση- και σας παραπέμπουμε στο ιστολόγιο της "Βιβής, που αν και τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει", όπως η ίδια δηλώνει, "και το…. η μαμά του Θανάση". Η Βιβή είναι απόφοιτος του 2ου -είστε αδιάκριτοι αν θέλετε να σας πω και ποιας χρονιάς- παρακολουθεί τα δρώμενα του παλιού της σχολείου μέσα από το ιστολόγιο και "νιώθει περήφανη που το παλιό της σχολείο είναι σε καλά χέρια" και χαίρεται ιδιαιτέρως που τα παιδιά του σχολείου "ανέλαβαν δράση για να μεταμορφώσουν την αίθουσα “γενικών καθηκόντων” / πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στο ισόγειο", την οποίαν "θυμάται πολύ καλά ως την άχαρη αίθουσα με τους άδειους τοίχους..". Κλείνει δε την ανάρτησή της με τα παρακάτω λόγια: "Κι επειδή εγώ πλέον δεν είμαι μαθήτρια, αλλά γονιός, θέλω να προσπαθήσω να αλλάξω αυτό που διάβασα : “…. ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι …πανταχού απών”. Γιατί θα ήθελα να είναι έτσι και το σχολείο του Θάνου. Γιατί θα ήθελα γονείς και εκπαιδευτικοί να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να φτιάξουν ομορφότερο το περιβάλλον που περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας, για να το αγαπούν, να το προσέχουν και να το νιώθουν πραγματικά σαν το σπίτι τους. Ποιος θα έγραφε σε τέτοιους τοίχους, όταν θα τους έχουν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά;
Τους στέλνω λοιπόν την εκτίμησή μου και τα συγχαρητήριά μου για το έργο τους και για το παράδειγμα που δίνουν και εύχομαι να το “ζηλέψουν” πολλοί και να το ακολουθήσουν. Έτσι είναι οι ενεργοί πολίτες που χρειαζόμαστε".


ΥΓ. Βιβή, σε ενημερώνουμε ότι και φέτος ακόμη, βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση, όσον αφορά τον ...απανταχού απόντα Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

3 σχόλια:

Vivi είπε...

Ωωωω, σας ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στην ανακάλυψη της δικής μου ανάρτησης! Συνέπεσε με την δική μου εκλογή στον Σύλλογο γονέων του Δημοτικού που πηγαίνει ο γιος μου!
Συνεχίστε την καλή δουλειά με την ίδια όρεξη. Μην αφήνετε κανένα απόντα σύλλογο γονέων να σας κόβει τη φόρα. Αντίθετα, κινητοποιηθείτε ως μαθητές, μαζέψτε τους γονείς, δείξτε τους τι καταφέρνετε μόνοι σας και ζητήστε τους να αναρωτηθούν τι θα μπορούσατε να καταφέρετε αν είναι κι εκείνοι δίπλα σας! Είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν οι γονείς που χρειάζονται για να ενεργοποιηθούν και να ξαναδώσουν στο Σύλλογο γονέων ζωή και όραμα!

Ειρήνη είπε...

Μα τι όμορφο να "πέφτεις" πάνω σε.. συμμαθητες μέσα στη μπλογκόσφαιρα!!

Gyro είπε...

Σας παρακολουθώ και γω.
Ένας ακόμα απόφοιτος της τελευταίας χρονιάς που το 2ο Λύκειο στεγάζονταν ακριβώς δίπλα σας. Εκεί που τώρα είναι δημοτικό.

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.