Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Πρόβες για τη 17η ΝοεμβρίουΗ 17η του Νοέμβρη είναι κατ’ εξοχή μαθητική-φοιτητική-σπουδαστική γιορτή. Γιατί εμείς οι μεγάλοι…., ειδικά η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου… (ουπς, παρακαλώ να διαγραφεί από τα Πρακτικά!!!).
Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στους σχολικούς χώρους -και όχι μόνο. Έτσι και στο σχολείο μας συμβαίνουν τα αναλογούντα. Από τη μια, ομάδα μαθητών-καλιτεχνών -θυμηθείτε τους από προηγούμενη ανάρτηση, ήσαν αυτοί που καλλλιτέχνησαν τον ισόγειο χώρο- ανάλαβε να ζωγραφίσει (το Πολυτεχνείο μάλλον, θα το δούμε). 
 Σ.Σ.: Μη σας παραπλανεί η φωτογραφία. Τα παιδιά δεν ...ξαπλώνουν, την τέχνη τους ξαδιπλώνουν επί χάρτου

 

Σε μια άλλη γωνιά του σχολείου, ομάδα μαθητών κάνει πρόβες στις απαγγελίες και αφηγήσεις. 

 
Η χορωδία προβάρει τα τραγούδια (ομολογούμαι πως δεν τους βρήκαμε κάπου να τους απαθανατίσουμε. Πού θα πάει όμως, κάπου θα τους πετύχουμε...). 
Η η πολυμελής ορχήστρα, …βαρά και …γρατσουνάει τα μουσικά όργανα ο δε χειριστής της πολυοδικής έδρας μίξης ήχου, το παλεύει δεν το παλεύει.


 
Έτσι κι αλλιώς, σταθερή αξία στο σχολείο μας είναι η κα Σούλα, η οποία συνεχίζει ακατάπαυστα και αγόγγυστα τον αγώνα της προκειμένου να έχουμε το σχολείο όσο καθαρότερο γίνεται. Αν δε την σκεφτόμασταν για λίγο, θα ήταν ευκολότερη η δουλειά της...
Κι εμείς… Εμείς, αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα που θα παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, τις τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος, ελέω αναπλήρωσης διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης. Είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας τους, θα μας καταπλήξει, για άλλη μια φορά!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.