Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

"Μένουμε Λάρισα" και ξενάγηση σε αρχαιολογικά μνημεία του κέντρουΕπίσκεψη- ξενάγηση των μαθητών του 2ου Λυκείου Λάρισας

  Μαθητές της  Α΄ Λυκείου  του 2ου Λυκείου Λάρισας στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας με θέμα: «Μένουμε Λάρισα» ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο της εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων κ. Ασημακοπούλου στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα σε σημεία που παρουσιάζουν μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπως στο βυζαντινό τείχος της εποχής του Ιουστινιανού και στο προγενέστερο παρακείμενο λουτρό. Ενημερώθηκαν ακόμη για τη βασιλική σε κατάχωση και για το οθωμανικό Γενί Τζαμί,  μνημεία της ίδιας περιοχής. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο του φρουρίου και στα εκεί μνημεία. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απέσπασαν το μνημείο του Ποσειδώνα και ο ρωμαϊκός δρόμος, η βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, το μπεζεστένι . 

  Η κα Ασημακοπούλου. μέσα από την ενημέρωσή της, αποκάλυψε, στους μαθητές στοιχεία της καθημερινής ζωής, των συνηθειών και των αντιλήψεων των ανθρώπων των παλαιότερων εποχών που η μαγεία της αρχαιολογίας αναδεικνύει. 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.