Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Εμείς στο 2ο αγαπάμε.... (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Αγαπάμε τα χρώματα....
Η φετινή χρονιά ήταν αρκούντως παραγωγική όσον αφορά το χρωματισμό των αιθουσών. Πολλά τμήματα μιμήθηκαν το περσινό Β4 και έβαψαν τις αίθουσές τους, δίνοντας ...χρώμα στη σχολική ζωή. Ξεκίνησε το Α4 στο ισόγειο, ακολούθησε το Β4 στον πρώτο όροφο, το Α1 και Α3 στο ισόγειο και το Α5 στον πρώτο. Αν ξεχάσαμε κάποιο τμήμα, ας μας συγχωρήσουν, θα επανέλθουμε με τις τελικές φωτογραφίες (σε εκκρεμότητα μένει η τοποθέτηση των κουρτινών). 
Τα παιδιά, με μεγάλη προθυμία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πήραν βούρτσες και πινέλα, έφεραν χρώματα και κουβάδες και με πολύ επαγγελματισμό ...ζωγράφισαν (αφού πρώτα άδειασαν τις αίθουσες από τα θρανία και τις καρέκλες, άπλωσαν εφημερίδες και χαρτόνια και στο τέλος σκούπισαν, σφουγγάρισαν και τακτοποίησαν τις αίθουσες. Φυσικά, η μουσική ήταν παρούσα, ακόμα και ο ...οργανοπαίχτης.
Το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους βαθμολογείται με σχεδόν άριστα (καμία σχέση με τις επιδόσεις τους στα μαθήματα :-)). Όταν ολοκληρωθεί η χρωματική αλλά και καλλιτεχσνική παρέμβαση, θα επανέλθουμε με τις τελικές φωτογραφίες. Απλά να ελπίσουμε πως θα είναι το έναυσμα ώστε και άλλοι να τους μιμηθούν, μιας και η πολιτεία κωφεύει.
Εύγε στα παιδιά, εύγε στην προσπάθειά τους.

Αγαπάμε τα φυτά...
Μία δεύτερη δράση είναι σε εφαρμογή, αυτή της δεντροφύτευσης (ήδη ξεκίνησε μέσα στα πλαίσια ενός τμήματος Ερευνητικής Εργασίας) και οσονούπω της φύτευσης πολύχρωμων λουλουδιών σε μικρές ζαρτινιέρες, μια προσφορά ομάδας μαθητών-οργανοπαιχτών, που μάζεψαν χρήματα από κάλαντα (ιδιωτικά και όχι ως συγκρότημα μαθητών του 2ου) και τα πρόσφεραν στην Δ/νση για αξιοποίηση.

 Αγαπάμε το περιβάλλον...
Στο ισόγειο τοποθετήθηκαν δύο κάδοι ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίοι στάλθηκαν μετά από αίτηση του σχολείου μας προς γνωστή εταιρεία ανακύκλωσης ειδών (θα υπάρξει σχετική ανάρτηση και οδηγίες για τη συγκεκριμένη δράση). Ήδη υπάρχουν δύο κάδοι της ΑΦΗΣ, για συγκέντρωση και ανακύκλωση μπαταριών, αλλά κι ο μπλε κάδος για την ανακύκλωση χαρτιού. Ζητήσαμε και κάδους ανακύκλωσης λαμπτήρων, αλλά μας είπαν πως αυτό δε συνιστάται για σχολεία....

Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως ...εμείς στο 2ο αγαπάμε, γενικώς και ειδικώς. Γενικώς, αγαπάμε ό,τι είναι όμορφο, περπατάει, κολυμπάει και πετάει, ό,τι είναι καστανό, γαλάζιο ή πράσινο (όχι κόκκινο..., ξέρετε γιατί).  Ειδικώς, αγαπάμε το περιβάλλον, τα χρώματα, τους ήχους, τις μυρωδιές και τις γεύσεις. Και το αποδεικνύουμε με πράξεις. 


Επειδή εκφράστηκαν -δικαίως- παράπονα από τους μαθητές του Α4, εμπλουτίζουμε τη ...συλλογή φωτογραφιών με το ...ημιτελικό αποτέλεσμα του χρωματισμού του Α4 (είπαμε πως το τελικό θα γίνει με το κρέμασμα των κουρτινών) 


...περιμένοντας την παρέα 

 

με επαγγελματική ευσυνειδησία 

 

επί το έργο  (ή επί τω έργω)

 

...συνδιάσκεψη, σε άλλη αίθουσα

  

ανταλλάσσοντας επισκέψεις και συμβουλές

 

σε διπλανή αίθουσα μια άλλη ομάδα...

 

προσέχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια

  

σε δεύτερη φάση προστίθενται οι καλλιτεχνικές πινελιές 

  

Από τον 1ο όροφο

 

το τέλος της παρέμβασης 

 

Οι κάδοι ανακύκλωσης 

 

Το υλικό για το φύτεμα λουλουδιών 

3 σχόλια:

Eι ρή νη είπε...

Ωραίες κινήσεις. Μπράβο σας για το μεράκι..

(ασυζητητί επί τω έργω :))

Ανώνυμος είπε...

Το Α4 την καλύτερη αίθουσα της πρώτης την ξεχάσατε μου φαίνεται!! Άμμεσα φωτογραφίες και από εκεί!

Ανώνυμος είπε...

http://prntscr.com/rrce1
Α4

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.