Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Διακρίσεις μαθητών μας


    Ο μαθητής Τσακνάκης Κων/νος της Γ΄ τάξης του 2ου Γ.Ε.Λ. Λάρισας διακρίθηκε στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σύνθεσης μουσικών έργων που διοργάνωσε το ωδείο του Βόλου και κατέκτησε την Τρίτη θέση. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν δύο (2) από τα τρία (3) διαγωνιζόμενα κομμάτια του:  
α) πρελούδο σε ντο μείζονα στην κατηγορία μουσικής δωματίου και              
β)  μπουρέ σολ μείζονα στην κατηγορία ορχηστικού συνόλου.
Άξιο αναφοράς αποτελεί επιπλέον το γεγονός ότι ο μαθητής δεν είχε προηγούμενη μουσική εμπειρία ως μαθητευόμενος ωδείου αλλά αυτοδίδακτος και με μόνο με ένα χρόνο ενασχόληση (είτε μέσω ίντερνετ είτε με την βοήθεια φίλων) κατάφερε το συγκεκριμένο επίτευγμα. Παίζει κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι και μπαγλαμά.
       
   Επίσης, η μαθήτρια Καλλιόπη Λυβιάκη της Γ τάξης  του σχολείου μας διακρίθηκε στον πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό (ένα από τα 75 άτομα που επιλέχθηκαν) που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΔΥΝΑΜΟ project-space Θεσσαλονίκης (ένας μη-κερδοσκοπικός φορέας ο οποίος διοργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, performance και πειραματικές εκδόσεις από το χώρο των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής, και του design από την Ελλάδα και το εξωτερικό).
Η μαθήτρια μας η οποία είναι αυτοδίδακτη (μέσω διαδικτύου και από προσωπική προσπάθεια) θα εκθέσει τα έργα της(πορτρέτα, πίνακες και υλικό βίντεο που μπορούν να βρεθούν στη σελίδα της στο Facebook με όνομα K.L Sketches ) στη 3η  έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από 8/2/13-17/2/13 στο χώρο του ΔΥΝΑΜΟ project στη διεύθυνση: Τύπου 5, Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.