Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων σώματος

   Στα πλαίσια του μαθήματος Ερευνητικής Εργασίας την οποίαν εκπονούν μαθητές της Β’ τάξης ο πρόεδρος του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Ν. Λάρισας κος Κων/νος Μπουγάς, μαζί με τον καθηγητή χειρουργό μεταμοσχεύσεων κ. Δεληκούκος, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.
   «Όσοι ένιωσαν τον πόνο, ξέρουν... Εκείνες τις στιγμές καταλαβαίνουν ότι η δωρεά οργάνων είναι δώρο ζωής και αποφασίζουν ότι θα πρέπει να είναι από αυτούς που μπορούν να το προσφέρουν», υποστήριξε ο πρόεδρος του συλλόγου δωρητών οργάνων –σώματος ν. Λάρισας. Ο καθηγητής χειρούργος μεταμοσχεύσεων, ενημέρωσε τους μαθητές για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα, από τον εγκεφαλικό θάνατο του δωρητή μέχρι τη φάση της μεταμόσχευσης και απάντησε σε σειρά ερωτημάτων των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.