Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Φαίνεται πως οι Απόφοιτοι του 2ου ...μας παρακολουθούν!!!

  Λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου του ιστολογίου, μία επιστολή αποφοίτου του 2ου Λυκείου Λάρισας 1986, με την ευκαιρία της συνάντησης που είχαν μετά από ....τόσα χρόνια. Παραθέτουμε την επιστολή:


Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα "παιδιά" μας συνεχίζουν να κάνουν περήφανους τους γονείς, τους δασκάλους τους, αλλά και την κοινωνία αυτής της πόλης.

Θέλουμε απλά να σας ευχαριστήσουμε που συνεχίζετε την παράδοση, και να σας ευχηθούμε να μην χαθείτε...οι φιλίες αυτής της ηλικίας είναι σχέσεις ζωής...

Να είστε πάντα καλά, και τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα

Με εκτίμηση,
Ηλίας Θεοδοσίου
Φυσικός


  Μας παραπέμπει σε ιστοσελίδα στο facebook, εκεί όπου ανακοινώθηκε η συνάντηση και αναρτήθηκαν σχετικές φωτογραφίες. Πιθανόν να αναγνωρίσετε σ' αυτές τους γονείς σας!!!
   Θα θυμάστε, ίσως, πως παλιότερα είχαμε μια παρόμοια επιστολή από άλλη απόφοιτο, σημερινή μητέρα, με την οποίαν επαινούσε τους σημερινούς μαθητές του 2ου για τις δράσεις τους εντός και εκτός σχολείου και τους παρότρυνε να συνεχίσουν την παράδοση που έχει το σχολείο μας.

  Φαίνεται πως κάποιοι μας ...παρακολουθούν πολύ στενά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.