Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Για ένα ...πολύχρωμο σχολείο

   Το φθινόπωρο του 2012, ομάδα μαθητών με τους γυμναστές, περιποιήθηκαν τα φυτά που υπάρχουν στο προαύλιο, τα κλάδεψαν και τσάπισαν γύρω από τους κορμούς τους. 

 

   Την άνοιξη, μια άλλη ομάδα μαθητών, στα πλαίσια μαθήματος Ερευνητικής Εργασίας της Β' τάξης, αγόρασαν σπόρους, χώμα γλάστρες, λουλούδια και τα έσπειραν και φύτεψαν. Οι γλάστρες τοποθετήθηκαν στα εξωτερικά παράθυρα των σχολικών αιθουσών και οι μαθητές ανέλαβαν τη φροντίδα τους. 

 

  Το ...χρωματικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το μουντό γκρι των δημοσίων κτηρίων, είναι αρκούντως όμορφο 

 

Παράλληλα, οι μαθητές αυτοί προμηθεύτηκαν από το φυτώριο του Δασαρχείου Λάρισας, δενδρύλια τα οποία φύτεψαν και κάλυψαν και άλλους "γυμνούς" χώρους. Τοποθέτησαν μεταλλικά πλέγματα ή πασσάλους για την προστασία τους.   Αναμένουμε τα φυτά στα σπορεία να μεγαλώσουν, να μεταφυτευθούν και να ...χρωματίσουν ακόμη καλύτερα και ποικίλα το σχολικό κτήριο αλλά και τον αύλειο χώρο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πότισμα κατά τη διάρκεια των διακοπών και του καλοκαιριού. Ελπίζουμε πως το αυτόματο πότισμα θα τα διατηρήσει, αν όχι φρέσκα, τουλάχιστον ζωντανά μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.