Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2013

   Δυο βδομάδες πριν την 25η Μαρτίου, επίλεκτη ομάδα χορευτών και χορευτριών από όλες τις τάξεις του σχολείου, με την καθοδήγηση και τη διδασκαλία του γυμναστή κ. Ζέρβα, ξεκίνησαν πρόβες για να μας παρουσιάσουν ένα χορευτικό σύνολο. Παράλληλα, μια άλλη ομάδα ετοίμαζε τη μικρή εκδήλωση με απαγγελίες και τραγούδια. 
   Ο καιρός ήταν ευνοϊκός και έτσι οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου μας. Τοποθετήθηκαν καρέκλες, οριοθετήθηκε ο χώρος, ετοιμάστηκαν η πολυοδική έδρα επεξεργασίας ήχου (προσφάτως αγορασθείσα) και τα μεγάφωνα, η μικρή ορχήστρα ετοιμάστηκε, οι μαθητές που θα απάγγελαν πήραν θέση, η γιορτή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο πανηγυρικό της ημέρας και συνεχίστηκε σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. Λιτή η γιορτή μα το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο. 

 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση 

Από τις προετοιμασίες Η ομιλία

 

 Οι μαθητές που απαγγέλλουν και η ορχήστραΤο χορευτικό συγκρότημα 
Οι προσκεκλημένοι και οι μαθητές 
Όταν ο φωτογράφος έχει κέφια, ...ζωγραφίζει Η βαθειά υπόκλιση και το χειροκρότημα

 

Η απαγγελία του Εθνικού Ύμνου Ο Διευθυντής αποδίδων τα εύσημα 
Η ικανοποίηση Τα συγχαρητήρια 
Οι αναμνηστικές Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.