Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Επίσκεψη μαθητών στο ΤΕΙ Λάρισας

   Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου λυκείου Λάρισας την Τετάρτη 27 Μαρτίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Λάρισας στα πλαίσια του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. 

   Η καθηγήτρια Λογιστικής του ΤΕΙ Λάρισας κα. Γουγουλάκη Μαρία υποδέχτηκε τους μαθητές και τους έκανε ενημέρωση στο χώρο του Εργαστηρίου Μηχανογραφημένης Λογιστικής. Στη συνεχεία η καθηγήτρια κα. Διβράμη Ευαγγελία έκανε παρουσίαση σχετική με το μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ακολούθως η κα Λεβέντη Θεοδοσία ξενάγησε τους μαθητές στη Βιβλιοθήκη, στο Αμφιθέατρο και στο Γραφείο Διασύνδεσης και τους ενημέρωσε για τα προγράμματα σπουδών, για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, για θέματα πρακτικής άσκησης, συνθήκες διαβίωσης καθώς και για τις προοπτικές μεταπτυχιακών προγραμμάτων. 

   Οι μαθητές έμειναν ικανοποιημένοι από την ενημέρωση που είχαν στο ΤΕΙ από τους υπεύθυνους καθηγητές και αποχώρησαν πλήρεις νέων εμπειριών και γνώσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τι λένε για το 2

"Όπως και να το κάνουμε, αν φέρουμε την σύγκριση σε ποδοσφαιρικά κριτήρια, αν το 1o Λύκειο αντιστοιχεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, το 2ο Λύκειο είναι η Μπαρτσελόνα, με ότι κι αν σημαίνει ο σύλλογος αυτός για την Καταλονία, σε σχέση με την βασιλική Ρεάλ. Ήσασταν το Λύκειο του λαού κι αυτό, πώς να το κάνουμε, γοητεύει”.

Ρήση απόφοιτου του 1981 του 1ου Λυκείου

Το ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ μας

- Ένας ιστοχώρος για ένα διαρκή διάλογο -χωρίς επίλογο- από …μηδενικής βάσης. Ένας ιστοχώρο όπου, μαθητές και καθηγητές, δια-λογιζόμαστε, συλ-λογιζόμαστε, ανα-λογιζόμαστε. Ένας ιστοχώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων, για ενημέρωση, πληροφόρηση, κατά της παρα-πληροφόρησης.
- Συν-διαλεγόμαστε, Συμ-μετέχουμε, Συν-εργαζόμαστε και αποκτούμε τη δυνατότητα και ικανότητα να οσφραινόμαστε …χρώματα, να γευόμαστε …χάδια, ν’ αφουγκραζόμαστε …αρώματα, να βλέπουμε …νοστιμιές, ν’ αγγίζουμε …ήχους.
- Γιατί, θεωρούμε πως χρήσιμον είναι να παρατηρεί κανείς τη λεπτομέρεια μέσα στην ολότητα, να ξεχωρίζει τη γοητεία μέσα στην ασχήμια, να προτιμά την ομορφιά από τη χρησιμότητα, τη χάρη από την αποτελεσματικότητα.
- Δρω γιατί Aντιδρώ, Μετέχω και Συμμετέχω είναι το σύνθημά μας.

'Ιτε παίδες. Γράφουμε, Ανα-γράφουμε, Συγ-γράφουμε και αποστέλλουμε το δικό μας κείμενο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 2genlyklar@gmail.com, για δημοσίευση.